Македонија

Денот на сесловенските просветители „Св. Кирил и Методиј“ е неработен ден за сите граѓани

17. мај 2019 - 13:19 | МИА

Скопје, 17 мај 2019 (МИА) – Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно со Законот за празниците, „Св. Кирил и Методиј“, Денот на сесловенските просветители е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните на Република Северна Македонија им го честита празникот.

Коментирај