Филм & ТВ

Доделуваме влезници за претпремиерата на „Алита: Борбениот Ангел“

9. февруари 2019 - 18:13 |

Бидете дел од одбраното друштво што ќе има можност да ја гледа епската авантура „Алита: Борбениот Ангел“ пред да почне да се прикажува во домашните кина.

Режисерот Роберт Родригез, како долгогодишен обожавател на стриповите на Јукито Киширо, имаше желба сценариото за филмот да биде дело на творецот на револуционерниот  3Д филм „Аватар“, сценаристот Џејмс Камерон.

„Алита: Борбениот Ангел“ (Alita: Battle Angel) е базиран на популарниот постапокалиптичен манга стрип од 90-тите Gummn на Јукито Киширо. Филмот ја следи приказната на Алита (Роза Салазар), киборг кој добродушниот инженер Дајсон Едо (Кристоф Валц) ќе го најде и ќе го поправи, но дури потоа ќе открие дека е многу попосебен и поуникатен отколку што мислел на почетокот.

Алита не се сеќава на нејзиниот живот пред да се разбуди во лабораторијата на Едо, но колку повеќе учи за светот околу себе и го истражува, толку повеќе ѝ се враќаат сеќавањата за претходниот живот. Старите сеќавања и новите врски во нејзиниот живот ја водат на патот кон остварување на мисијата што предолго ја оставила незавршена.

Кајгана доделува по две влезници на петмина читатели за ексклузивната претпремиера на „Алита: Борбениот Ангел“ на 12 февруари, во 18 часот во Кино Милениум.

За да бидете дел од оваа одбрана филмска публика, треба да одговорите точно на прашањето „Кој е авторот на стрипот по кој е снимен филмот Алита: Борбениот Ангел?“

Одговорите оставете ги во коментар под оваа објава и очекувајте да бидете еден од петмината среќници кои ќе добијат по две влезници за претпремиерата.

*Промотивен текст

Коментирај