Архитектура

Како е направен најскапиот кревет во светот?

17. ноември 2019 - 12:12 | Б.С.Б.

Креветот претставува едно од најважните места во домот, парче мебел кое не е само парче мебел туку простор во кој одмараме.

Иако практично сите типови на кревет служат за иста цел, тоа што ги разликува се дизајнот и стилот.

Луксузните кревети од оние обичните се разликуваат по тоа што во нивната изработка се потрошени повеќе часа работа, односно материјал за да се добие тој уникатен изглед.

Еден од нив е креветот Vividus кој се смета за најскап кревет во светот. Чини 150.000 долари. Според компанијата Hastens, се проценува како најлуксузен кревет во светот.

За изработка на креветот се потребни 320 часа. Оние кои спијат на овој кревет имаат чувство како да лебдат, па веројатноста дека ќе се разбудат ненаспиени е многу мала.

Коментирај