Фит

Кога треба да јадете – пред или по вежбање?

30. август 2019 - 17:55 | А.С.

Редовното вежбање и балансираната исхрана се двата столба на кои се гради здраво и убаво обликувано тело.

Времето кога вежбате го одредувате вие самите, според вашите потреби, слободното време и општо, кога тоа е најповолно за вашиот организам и кога имате најдобри резултати од тренингот.

Согласно времето кога вежбате, се одредува и кога треба да јадете, односно како да ги распоредите оброците во текот на денот и неделата, без разлика дали вашата фитнес цел е да слабеете, да качите некој килограм или да ги зајакнете мускулите.

Доктор Ентони Балдузи од The Fit Father Project и The Fit Mother Project детално одговара на прашањата поврзани со тајмингот и видот на исхраната и времето на вежбање.

Коментирај