Фит

Колку калории треба да внесувате за да билдате мускули?

16. септември 2019 - 15:11 | А.С.

За да почнете да билдате мускули треба да се посветите на тренинзи за сила и да ги стимулирате сите групи мускули, со прогресивно зголемување на отпорот со секој нареден тренинг.

Но, работата не завршува во теретаната. Треба да внимавате како и кога се храните, дали доволно спиете и дали пиете доволно вода. Исто така е важно да ги испланирате одморите меѓу тренинзи.

Мускулите растат и кога не сте во теретана!

Има три фактори што влијаат во одредувањето колку калории треба да внесувате за оптимално билдање мускули: возраст, висина/тежина и ниво на активност.

Доктор Ентони Балдузи ја образложува оваа комплексна тема во детали:

Коментирај