Останати спортови

Крвав турнир: Голфер погоди девојка во публиката во Франција

28. септември 2018 - 14:18 | А.С.

Топчето на голферот Брукс Кепка заврши во главата на девојка во публиката на националниот голф турнир Рајдер Куп во Гјанкур, во близина на Париз.

Уште не се знае колку е сериозна повредата, но на фотографиите од местото на настанот може да се види дека девојката има преврска на едното око и изгледа дезориентирано.

Веднаш откако Кепка сфати каде заврши неговото топче, се стрча кон публиката, видно вознемирен од инцидентот што се случи рано утрово и се распрашуваше за состојбата на девојката.

Пред инцидентот, Кепка се мачеше да фати ритам на теренот, а потоа му беше уште потешко да се концентрира.

Коментаторот на Sky Sports Рич Бим рече дека девојката има „страшна повреда“ и дека топчето ја удрило точно над десното око.

Кепка моментално е рангиран на второ место според официјалната светска листа на голфери.

Коментирај