Филм & ТВ

Мали буџети, огромни хитови: Кои од овие филмови ги имате гледано?

21. октомври 2019 - 18:33 | А.С.

Во филмската индустрија, особено во Холивуд, парите се многу важни за успехот на еден проект. Но, за секое правило има најмалку еден исклучок.

Овие 12 филмови биле снимени со мали буџети, или барем мали во однос на тоа колку пари заработиле на киноблагајните.

Некаде „запали“ приказната, некаде актерската екипа, некаде режијата. Има и такви кои ги задоволуваат сите категории.

Кои од овие боксофис хитови ги имате гледано?

Whiplash, 2014

Get Out, 2017

Slumdug Millionaire, 2008

My Big Fat Greek Wedding, 2002

Paranormal Activity, 2007

Split, 2016

Lost in Translation, 2003

Good Will Hunting, 1997

Little Miss Sunshine, 2006

The Purge, 2013

Don’t Breathe, 2016

The VVitch: A New England Folktale, 2015

Коментирај