Македонија

Одбиени жалбите, Груевски треба да се јави во затворот „Шутка“

9. ноември 2018 - 17:13 | МИА
Скопје, 9 ноември 2018 (МИА) – Кривичниот совет на одделението за организиран криминал и корупција при Основниот суд Скопје 1 – Скопје ги одби жалбите на Никола Груевски и на неговите адвокати и го потврди решението на судијата за извршување санкции со кое поранешниот премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ треба да се јави во затворот „Шутка“ за издржување на двегодишната затворска казна за предметот „Тенк“.

Како што соопшти Судот, Решението е испратено до странките во постапката и е извршно веднаш по приемот од странките.

„По добиени повеќе прашања од медиумите, ја информираме јавноста, дека
Кривичниот совет на одделението за организиран криминал и корупција при
Основниот суд Скопје 1 – Скопје, постапувајќи по жалби истакнати од
одбраната и обвинетиот во предметот со КОК бр. 59/17, од обвинителството
означен како „Тенк“, изјавени против решението на судија за извршување
санкции, денеска одржа седница на која по ценење на фактите и доказите
во жалбите донесе решение со кое ги одби жалбите и го потврди решението
на судијата за извршување санкции“, наведува Судот.

Груевски вчера требаше да се јави на издржување на затворската казна. Но тој и неговите адвокати поднесоа жалби против решението на судијата за извршување санкции кој постапува по предметот. 

Коментирај