Македонија

Шилегов: Возачот на запалениот автобусот навремено ги евакуирал патниците

22. август 2019 - 12:50 | Б.С.Б.

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов на Facebook објави видеа од запалениот автобус на ЈСП, соопштувајќи дека нема ниту еден повреден патник. Сите патници биле навремено евакуирани од страна на возачот на автобусот.

Со објавата на Facebook Шилегов им оддаде почит на возачот и на пожарникарите, кои на местото на настанот пристигнале за помалку од 5 минути.

„Најбитно е што немаме ниту еден повреден патник. Возачот Ивица Петрушевски навремено ги евакуирал сите патници и почнал да го гаси пожарот со ПП апарати“, стои во објавата на градоначалникот заедно со видеа од запалениот автобус.

Коментирај