Фит

Што е подобро: Појадок пред или по вежбање?

20. октомври 2019 - 10:08 | М.С.

Со години наназад, фитнес тренерите не можат да се сложат дали е подобро да вежбате на празен стомак или задолжително да доручкувате пред да заминете во теретана.

Новата студија во Британија тврди дека вежбањето на празен стомак согорува два пати повеќе масти отколку вежбање по доручек.

Во истражувањето за студијата, половина од мажите доручкуваа пред тренингот, а половина вежбаа на празен стомак.

Бидејќи нивното тело нема доволно енергија, ги троши јаглехидратите, а потоа растителните масти.

Мажите кои вежбаа пред да доручкуваат, согорија два пати повеќе калории.

Коментирај