Култура

Што сѐ ќе може да видите на Бела ноќ 2019?

2. октомври 2019 - 15:40 | А.С.

15-та Бела ноќ на 15 локации во Скопје.

Домашни и меѓународни уметници, музичари и перформери на 15 различни локации низ градот. Концерти, изложби, кино, театарски претстави, 3Д видеомапинг и уште многу други културни содржини нѐ очекуваат на 15. јубилејно издание на Бела ноќ.

Програма/распоред:

20:00 @Плато пред Универзална сала

Скопски фестивал низ годините

 

20:00 @Катна гаража 26. Јули

*3Д мапинг, Џереми Ури (ФРА) и Милош Лисински (ФРА)

 

19:00 @MKЦ

*Night at the gallery, Воскресија Андреевска

 

23:00 @MKC, сала 25. мај

*Paranoid London

 

22:00 @Македонски народен театар

*КРУГ- Артур Шницлер, режија Наташа Поплавска

 

20:00 @Национална опера и балет

*70 години балет Кармен и Валпургиска ноќ

 

20:00 @Театар Комедија

*Театар комедија -Вардарски пастуви- Синиша Ефтимов

 

20:00 @Kic Qik

*Изложба ДЛУМ

 

21:00 @Кафе Галерија 8, Безистен

*Враќање во Безистен, изложба на Дејан Иванов Маргуш

 

19:00 @Музеј на македонската борба - Скопје

* -15 години- Џим Маршал, изложба

 

19:00 @Музеј на македонската борба - Скопје

* -Слушаме во црно-бело-, Дуња Иванова

 

20:00 @Парк Ибни Пајко

*Лина Авшар ансамбл

 

21:30 @Парк Ибни Пајко

*Емил Бакев и бендот

 

22:00 @Парк Ибни Пајко

*Силви Бенд

 

19:00 @Национална Галерија На Македонија - Мала Станица

*Театар ПИ - мултимедијален театарски перформанс Оксиген

 

22:30 @Музеј на современата уметност Скопје

* - Пијано и Ди Џеј- Ема Попивода и Андреј Мицајков

 

20:00 @Градски Трговски Центар - Скопје

*Кино на кров

 

20:00 @Градско Кино Милениум

*Филмски маратон

Дополнителни информации можете да најдете на веб-страницата: www.belanok.com и на Facebook.

Коментирај