Ракомет
КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕХФ ЕУРО 2020 ЗА ЖЕНИ

Симевски повика 25 ракометарки за претстојните квалификации

6. септември 2019 - 12:55 | Ф.З.

Подготовките за квалификациските натпревари против Шведска, Чешка и Португалија репрезентацијата на Македонија ќе ги почне со проширен список од 25 ракометарки.

Квалификациите на ЕУРО 2020 ги отвораме на 26 месецов со гостувањето кај силната Шведска, додека два дена подоцна во Скопје ни гостува Чешка. Натпреварите од групата 5 потоа продолжуваат на пролет кога гостуваме во Португалија.

Селекторот Симе Симовски подготовските ќе ги почне со 25 ракометарки од кои половина се интернационалки. Потоа ќе одлучи на кои ќе смета за воведните двa натпревара.

Матеја Серафимовска - Славија, Чешка
Наташа Антиќ - Скара, Шведска
Драгана Петковска - СендерјискЕ, Данска
Јована Саздовска - Тирингер, Германија
Симона Николовска - Лудвигсбург, Германија
Сара Ристовска - Крим, Словенија
Наташа Нолевска - Ринкебин, Данска
Елена Ливриниќ - Данубиус, Романија
Ангела Јанкуловска - Куманово
Андреа Седлоска - Вардар
Леонида Гичевска - Куманово
Симона Стојановска - Наиса, Србија
Александра Боризовска - Куманово
Јана Калајџиевска - Металург
Елена Ѓорѓијевска - Крајова, Романија
Јована Кипријановска - Куманово
Ивана Гакидова - Стела, Франција
Марија Николиќ - ПАОК, Грција
Ивана Џатевска - Вардар
Марија Тасњевска - Металург
Тамара Ивановска - Куманово
Мила Трајковиќ - Куманово
Мила Ѓорѓиевска - Металург
Мирјана Петковска - Металург
Јоцана Мицевски - Нис, Франција

Коментирај