Фит

Слабеење: Како да добиете резултати за еден месец?

2. септември 2019 - 12:19 | А.С.

Доктор Ентони Балдузи од YouTube каналот Fit Father Project - Fitness For Busy Fathers го споделува неговото знаење за да им помогне на оние луѓе кои сакаат на здрав и одржлив начин да слабеат и да ја одржат саканата тежина или да го обликуваат телото.

За да постигнете резултати за кратко време, на пример еден месец, треба да создадете калориски дефицит, односно да внесувате помалку калории отколку што ќе трошите, на дневно ниво.

Полесно е да внесете помалку калории отколку да го истрошите вишокот со физичка активност.

Најдобар начин за слабеење за еден месец е редовна физичка активност, односно 3-4 тренинзи неделно, од кои два да бидат тренинзи за сила.

Повеќе совети ќе најдете во видеото на доктор Балдузи:

Коментирај