Живот

Тајмлапс видео: Како се менува бојата на лисјата?

24. август 2019 - 13:36 | Б.С.Б.

Младиот Овен Рејзер, студент по биологија и математика на универзитетот во Едвардсвил, мина повеќе од пет месеци снимајќи го процесот на трансформацијата на лисјата со цел да направи креативно тајмлапс видео. Крајниот резултат е фасцинантен.

Во видеото јасно се гледа како лисјата од зелена и жолта боја преминуваат во црвеникава и кафена боја.

За составување на снимките биле потребни 6 недели и многу непроспиени ноќи. Овен направил повеќе од 6.000 фотографии од растенија карактеристични за источниот дел на Северна Америка.

Коментирај