Свет

Трамп на Twitter флертува со Гренланд

20. август 2019 - 9:28 | Ф.З.

Американскиот претседател објави монтирана слика од приморска населба на Гренланд украсена со негов облакодер.

„Ветувам дека нема ова да му го направам на Греналнд!“ напиша Трамп на твитот алудирајќи на тоа дека нема да го уништува островот со бетон.

Идејата за купување на Гренланд беше сфатена како шега во Данска, земја кога Трамп треба да ја посети во септември.

Гренланд е дел од Кралството Данска, но ужива широка автономија.

Коментирај