Живот

Трик кој помага да внесете позитивна енергија во секојдневието

6. септември 2019 - 11:18 | М.С.

Ако ви е потребно малку позитивна енергија и концентрација, запомнете ја оваа кратенка и применувајте ја секој ден.

Станува збор за кратенката SNACK, а еве го објаснувањето за нејзиното значење од порталот Life hack.

Stop (Застани)

Првиот чекор е лесен и едноставен. Прекинете со активноста со која се занимавате во моментот, за да се сконцентрирате и да почнете одново.

Notice (Забележи)

Вдишете длабоко и набљудувајте го светот околу себе. Посветете неколку минути на светот околу вас, набљудувајте ја околината и на тој начин ќе се вратите во реалноста.

Accept (Прифати)

Не е лесно кога секојдневно сме затрупани од безброј обврски. Иако мислиме дека може да постигнеме сè, понекогаш тоа е невозможно. Затоа, прифатете ја ситуацијата, не размислувајте премногу и продолжете понатаму.

Curious (Љубопитност)

Бидете љубопитни, но за себе. Запрашајте се што сакате, како се чувствувате и што може да ви го поправи денот.

Kind (Љубезност)

„Убавиот збор, железни врати отвара“. Бидете љубезни, насмејте се, направете некое добро дело кое ќе ве усреќи.

Коментирај