Софтвер

10 најсимнувани бесплатни апликации за iPhone во 2019

5. декември 2019 - 10:53 | А.С.

Кон крајот на секоја година се составуваат листи на најразлични теми, по најразлични критериуми, а светот на технологијата не е исклучок.

Технолошката компанија Apple направи листа на најсимнувани бесплатни апликации за изминатата 2019 година и ја сподели со своите корисници.

Прва на листата е апликацијата за Youtube, која ја држи оваа позиција веќе втора година по ред.

На второ место е Instagram, а на трето Snapchat.

Можеби најголемо изненадување на листата за 2019 година е апликацијата TikTok која во период од само една година забележа скок од 16-тото на високото четврто место.

Листата на 10 најсимнувани бесплатни апликации за iPhone во 2019 година изгледа вака:

YouTube

Instagram

Snapchat

TikTok

Messenger

Gmail

Netflix

Facebook

Google Maps

Amazon

Коментирај