Рецепти

4 смуди пијалаци за зајакнување на имунитетот

6. декември 2017 - 14:42 | А.С.

Сезоната на настинки и вируси е во ек, а доаѓањето на зимата и променливото време нѐ прават уште поподложни на овие опасности.

Во вој период почнуваме да јадеме помалку свежа храна и се вртиме кон преработена и конзервиран ахрана, а тоа може да се одрази на нашиот имунитет. Затоа е важно да го подготвиме телото на природен начин да се заштити и да се одбрани од вируси и бактерии.

Ова е листа на видови храна што го подобруваат имунитетот:

А ова се четири идеи за вкусни смуди пијалаци со кои ќе го почнете денот и ќе го подобрите имунитетот на природен начин:

Коментирај