Љубов и секс

5 женски лаги од кои никој не е поштеден

13. декември 2016 - 14:25 | Кајгана

Според една студија, 95% од жените ги лажат своите партнери, а меѓу честите лаги е и онаа кога го уверуваат партнерот дека бил совршен во кревет.

Без разлика дали лагите се ситни, безопасни или непростливи, ѕие се секојднавни во љубовните врски. Спроведени се бројни истражувања за женските лаги: колку лажат, зошто лажат и за што лажат. Најинтересен податок е дека три четвртини од лажговците веруваат дека нивниот партнер никогаш не би им направил такво нешто на нив.

Ова се најчестите 5 женски лаги:

1. Бев со XY мажи пред тебе

Жените чувствуваат голем притисок од општеството и сакаат да имаат „чисто сексуално досие”, па често лажат за бројот на сексуални партнери.

2. Не знам каде ти е омилената маица

Секоја жена знае дека понекогаш е потребна интервенција во машката гардероба, посебно ако се работи за маици стари 10 години.

3. Пријателке, изгледаш прекрасно. Најубава си

Кога жените ќе им кажат на своите пријателки дека изгледаат прекрасно, понекогаш мислат дека тие изгледаат поубаво. Во случај кога друга жена не им претставува закана, молчат, или „случајно” истураат пијалок врз туѓ фустан.

4. На пилули сум, не се секирај

Истражувањата покажуваат дека дури третина од жените (во случај да нивниот партнер тврди дека не сака деца) ги лажат партнерите за контрацепцијата за да останат бремени.

5. Јас не лажам, не мамам и не правам ништо лошо

Женските лаги посебно доаѓаат до израз кога жената го изневерува партнерот, бидејќи чувствува дека тој и направил нешто лошо (имал афера со друга жена или слично). Жените се чувствуваат помалу виновни кога лажат и кога нивната индискреција не е од емоционален карактер.

Коментирај