Живот

5.000 прегледи за нецел ден на првата сказна „Биби и животните“

22. октомври 2018 - 15:32 |

Првата сказна на сезнајката Биби, „Биби и животните“, за нецел ден ја проследија повеќе од 5.000 гледачи на нејзиниот YouTube-канал Биби/Bibi. На големо задоволство на тимот на проектот „Светот на Биби“, првата сказна посветена на омилените другарчиња на Биби, веќе им е омилена на децата.

Биби многу ги сака животните и е нивна заштитничка. Сака да игра со нив, се грижи за нив во блиската шумичка до нејзиниот дом. Природата има свои правила кои сите треба да ги почитуваат, токму тоа сака да ги поучи Биби дечињата.

„Светот на Биби“ е проект инициран од тимот на порталите Факултети.мк и Деца.мк. Режисер на проектот е Гоце Цветановски, креативен директор е Тхе Мичо (Михајло Димитриевски), а сценариото е на Билјана Црвенковска. Гласот на Биби го позајми актерката Слаѓана Вујошевиќ.

*Промотивен текст

Коментирај