Бизнис

Американците на Black Friday преку интернет потрошиле рекордни 7,4 милијарди долари

1. декември 2019 - 12:06 | МИА

Њујорк, 1 декември 2019 (МИА) – Американците на Black Friday годинава потрошиле рекордни 7,4 милијарди американски купувајќи преку Интернет, додека помалку луѓе отишле во продавници.

Сумата се доближи до рекордниот дневен износ од 7,9 милијарди американски долари потрошени на минатогодишниот Cyber Monday, кој засега го држи дневниот рекорд за онлајн продажба, соопшти Adobe analytics, компанија која мери продажби во 80 од 100 американски онлајн малопродажни трговци.

Cyber Monday е еден ден по празничниот викенд по Денот на благодарноста, кој традиционално е на четвртиот четврток во ноември.

Adobe очекува продажбата на Интернет утре на Cyber Monday да надмине уште еден рекорд и да достигне 9,4 милијарди долари.

Коментирај