Регион

Белград: Полицискиот синдикат ги повика полицајците да одбијат наредби да употребат физичка сила врз демонстрантите

17. март 2019 - 14:57 | МИА

Белград, 17 март 2019 (МИА) – Полицискиот синдикат на Србија ги повика полицајците да одбијат наредба за употеба на физичка сила врз демонстрантите во Белград, ако добијат таква наредба.

„Надвор од неговата надлежност Небојша Стефановиќ, со својата наредба, ги доведе во животна опасност граѓаните и самите полицајци, се вели во соопштението на синдикатот.

Синдикатот на полицијата ги повика демонстрантите да не ја напаѓаат полицијата, туку да покажат почит, а полицијата ќе биде на страната на народот.

„Полицијата треба да се придржува кон Уставот и законите, а не волјата на политичарите“, се вели во соопштението.

Коментирај