Свет

Британскиот премиер конечно постигна финансиска спогодба за разводот

19. февруари 2020 - 13:03 | Б.С.Б.

Британскиот премиер Борис Џонсон и неговата сопруга Марина Вилер постигнаа финансиски договор за разводот.

Адвокатите на Џонсон и на Вилер присуствуваа на краткото приватно рочиште пред Централниот семеен суд во Лондон. Судијката Сара Гибонс им забрани на медиумите да известуваат за финансиските детали околу разводот и спогодбата.

Гибонс ѝ даде дозвола на Вилер да поднесе молба за развод на бракот, со која и формално бракот ќе биде прекинат .

Џонсон и Вилер, која е адвокат, се венчаа во 1993 година и имаат четири деца.

Во септември 2018 година објавија дека се разделуваат и планираат да се разведат.

55-годишниот Џонсон сега живее со неговата 31-годишна партнерка Кери Симондс во премиерската резиденција на Даунинг стрит број 10.

Коментирај