Здравје

Брокулата е идеална за детоксикација на организмот

9. декември 2018 - 12:32 | А.С.

Брокулата е зеленчук што котира високо на листата на здрава храна.

Има силно влијание на системот за детоксикација на организмот, а за тоа е одговорна комбинацијата на три елементи што помага во активирање, неутрализација и елиминација на несаканите состојки.

Брокулата исто така содржи моќна комбинација на витамините А и К, а ако имате недостиг на витамин D, овој зеленчук треба да биде редовен во вашето неделно мени.

Брокулата исто така содржи антивоспалителни состојки, а кога се јаде подготвена на пареа, нејзиното дејство за намалување на лошиот холестерол е на највисоко ниво.

Погледнете ги овие три рецепти што ќе ви дадат идеја како да ја внесете брокулата во вашата исхрана:

Коментирај