Авто новости

Bugatti ги тестира првите 3D принтани кочници

30. декември 2018 - 17:57 | Б.С.Б.

Новите 3D принтани кочници од титаниум ќе бидат дел од сериско производство на хиперавтомобилите на Bugatti.

Компанијата објави дека започнува со развој на првите 3D принтани клешти за сопирачки. Пред истекот на годината голем дел од работата е завршен и клештите се спреми за акција, па Bugatti одлучи да ги тестира и да покаже како функционираат при симулирани брзини од 400 километри на час.

Новите кочници би можеле да се најдат во хиперавтомобилите како што се Chiron и Divo, каде помалата тежина во комбинација со поголема цврстина доаѓа најмногу до израз.

Коментирај