Љубов и секс

Четири работи кои секоја жена треба да ги знае пред аналниот секс

15. август 2017 - 12:47 | Кајгана

Мажите го посакуваат, а многу жени се згрозени од него, па аналниот секс и понатаму е табу. Доколку сте пар кој посакал да го практикува, ова се работите кои треба да ги знаете пред да го пробате аналниот секс.

Предиграта е битна

За уживањето да не изостане, пожелно е пред аналниот секс да користите лубриканти. Кондомите се задолжителни при аналниот секс.

Комуникацијата е клучна

Кажете му на партнерот што ви е пријатно, а што не е.

Хигиена

Никогаш не ги комбинирајте аналниот и вагиналниот секс истовремено. Ова е важно поради хигиената и можните инфекции.

Болка

Доколку на скала до десет болката која ја чувствувате при аналниот секс е 3 или 4, тоа е во ред. Сè останато е неприфатливо и не правете ништо на сила.

Коментирај