Љубов и секс

Дали може да се забремени со анален секс?

8. декември 2018 - 12:39 | А.С.

Ако сте одлучиле да имате анален секс, треба да ги преземете сите мерки на претпазливост, за да биде тоа доживување со уживање, а не стрес и страв.

При анален секс, сексуално преносливите болести треба да ви бидат поголема грижа отколку тоа дали може да забремените.

Ризикот од заразување со вирусите на ХИВ и ХПВ се многу поголеми при анален отколку при вагинален секс, па затоа задолжително користете кондом и лубрикант.

Да одговориме на главното прашање – Дали може да се забремени преку анален секс? – одговорот е да.

Шансите се многу мали, но постојат. Во детали, одговорот на ова прашање го дава доктор Линдзи Доу во епизода од нејзиниот серијал Sexplanations:

Коментирај