Фит

Дали смеете да пиете кафе додека слабеете?

20. март 2019 - 19:05 | А.С.

Некои луѓе не можат без нивната утринска доза кафе, а други не можат без неколку кофеински дози во денот.

Кога воведувате промени во вашиот начин на исхрана, тоа се одразува на целиот начин на живот и се трудите да ги донесете најдобрите одлуки за вашето здравје и квалитет на живеење.

Едно од најчесто поставуваните прашања на луѓето кои се трудат да ослабат е дали може да продолжат да пијат кафе кога се на посебен режим на исхрана.

Едноставниот одговор е „да“, а доктор Ентони Балдузи од Fit Father Project - Fitness For Busy Fathers одговара поопширно на ова прашање и советува како треба да го пиете кафето за да не мора да се откажете од него кога слабеете.

Коментирај