Фудбал

Де Бур: Глупост е фудбалерките да бидат платени како мажите

13. август 2019 - 17:58 | Ф.З.

За холандскиот стратег Франк де Бур би било голема глупост доколку платите на фудбалерките се израмнат со оние на припадниците од посилниот пол.

„Доколку женскиот фудбал стане популарен како и машкиот, би зборувале на таа тема бидејќи во тој случај би добил публицитет и спонзорите би биле и тоа како заинтересирани. Но денес тоа не е случај, па зошто би заработувале исто? Глупости“, вели Де Бур.

Веќе некое време женските фудбалери се жалат на дискриминација во однос на мажите, но очигледно тоа ќе потрае и во иднина.

Коментирај