Десетте најстрашни доживувања во вселената

Вселената е сеопштост на просторот и објектите во неа во астрономска смисла. Делот од вселената кој може да се види или испита обично се нарекува метагалаксија (видлива вселена). Поради тоа што ширењето на вселената е многу поголемо од нејзиниот краен досег на набљудување, космолозите сметаат дека е неможно да се следи нејзиното ширење.

Во терминологијата на физичката космологија, вселената се смета за конечен или бесконечен временски простор во кој е сместена целата материја и енергија. Некои научници ја поддржуваат теоријата дека вселената е дел од многубројни други вселени.

Астронаутите и космонаутите во вселената поминуваат низ екстремно страшни ситуации и нивните доживувања се не може да се споредат со ништо на Земјата.

реклама

Наука

Роверот на НАСА првпат се движеше по површината на Марс

Read more

Научници развиваат вакцина против COVID-19 во форма на спреј

Read more

Роскосмос почна да работи на Венера-Д орбиталната станица

Read more

Првиот вселенски ураган исфрла електрони наместо дожд

Read more

Нови видеа

play_arrow

Седум трансфери од соништата што се претворија во кошмари

Read more
play_arrow

Водич за почетници: Како да ја користите платформата за графички дизајн Canva?

Read more
play_arrow

30-минутни вежби за затегнати нозе

Read more
play_arrow

10 работи во кои гејмерите лажно веруваат

Read more
play_arrow

7 фудбалски клубови кои пандемијата најтешко ги погоди

Read more
play_arrow

Мислите дека знаете како се движи Земјата? Размислете повторно

Read more
play_arrow

Зошто Кина изгради вештачко сонце?

Read more
play_arrow

Сè што е погрешно со „Harry Potter & The Sorcerer's Stone“

Read more
play_arrow

Стресот е тивок убиец - како да го победите?

Read more
play_arrow

Ја побара за жена на висина од над 4.000 метри

Read more
play_arrow

Интензивен HIIT тренинг за слабеење со Памела Рајф

Read more
play_arrow

Топ 10 најлоши видеоигри за 2020

Read more