Свет

Дете донесе рачна бомба во градинка

12. септември 2019 - 9:15 | М.С.

Дете донесе рачна бомба во градинка, за сета среќа трагедијата е избегната.

Воспитачката ги повика стручните лица за деактивирање на бомби откако дете внесе рачна бомба во просториите на градинката.

Вработените во јужниот шведски град Кристијанштадт повикаа полиција кога забележаа сомнителен предмет откако децата си заминаа дома.

Кога полицајците стигнаа во градинката, сфатија дека станува збор за рачна бомба и ги повикаа стручните лица за да ја деактивираат.

Детето најверојатно ја пронашло бомбата при посета на полјаната кадешто војската изведува воени вежби.

„Војската изведува вежби на полјаните, а тие во определен период во годината се отворени за јавноста“, објасни портпаролот од шведската полиција за CNN.

Полицијата одби да го идентификува детето кое ја донело бомбата, наведувајќи дека е помало од 7 години.

Коментирај