Гејминг

Доделени наградите за игри на годината 2016

2. декември 2016 - 11:34 | И.М.

Синоќа се одржа церемонијата на доделување на видео игри на годината, за 2016. Главната награда ја зема хитот на компанијата Blizzard, Overwatch.

Играта ги победи сите останати влезени во конкуренција - сите видео игри излезени во периодот 24 ноември 2015 - 24 ноември 2016 година, меѓу кои и Doom, Uncharted 4, Inside, Titanfall 2 и други.

Останатите добитници на награди прочитајте ги подолу.

Најдобра мобилна игра: Pokemon GO
Најдобра семејна игра: Pokemon GO

Игра со цел: That Dragon Cancer
Најдобра независна игра: Inside
Најдобра мултиплеер игра: Overwatch
Најдобра е-спорт игра: Overwatch
Најдобра акциона-авантура игра: Dishonored 2
Најдобра акциона игра: Doom
Најдобра VR игра: Rez Infinite
Најдобра боречка игра: Street Fighter V
Најдобра RPG игра: The Witcher 3: Wild Hunt - Blood & Wine
Најдобра стратегија: Civilization VI
Најдобра спортска игра: Forza Horizon 3
Најдобра гејм режија: Overwatch
Анјдобра арт режија: Inside
Најдобра нарација: Uncharted 4

Најдобар е-спорт тим: Cloud9
Најдобар е-спорт играч: Марсело “Coldzera”Дејвид (Counter-Strike: Global Offensive)
Најдобар актерски перформанс: Нолан Норт, Uncharted 4
Најпопуларен гејмер: Boogie2988
Најочекувана игра: The Legend Of Zelda: Breath of the Wild.

 

Коментирај