Живот

Дубаи: Хамбургер со 7 плескавици и многу висока цена

18. март 2017 - 12:10 | Д.П.
Хамбургерот со седум плескавици кои ги претставуваат седумте емирати беше продаден за 10.000 долари на хуманитарна аукција во Дубаи. 
 
 
Овој скап хамбургер е дело на Расел Импиази, кулинарскиот директор на Galeries Lafayette и член на кралската фамилија од Катар. 
 
CNN пишува дека пред две години на аукцијата бил продаден хамбургер за 7.000 долари. 
 
Сите средства од продажбата ќе одат за борбата против ракот на дојката. 

Коментирај