Архитектура

Дубаи ќе добие нов облакодер, Бурџ Џумеира

5. февруари 2019 - 16:26 | Б.С.Б.

Во Дубаи наскоро ќе никне нова меганаселба сместена во уште еден необичен облакодер во градот.

Државната инвестициска компанија Dubai Holding објави  детали од мегапроектот, облекодер висок 550 метри. Станува збор за облакодерот Бурџ Џумеира, сместен во областа Ал Суфу во Дубаи, во близина на Бурџ ал Араб.

Изградбата ќе започне во 2023 година. Дизајнот е инспириран од песочните дини и оази.

Коментирај