Свет

Дутерте уништи возила вредни 5,5 милиони долари на Филипините

1. август 2018 - 13:32 | Б.С.Б.

Во склоп на антикорупциска кампања филипинскиот претседател Родриго Дутерте го надгледуваше уништувањето на луксузни возила вредни 5,5 милиони долари.

Филипинската влада објави снимка на која е прикажано уништувањето на 76 шверцувани луксузни возила, меѓу нив и модели на Lamborghini, Mercedes и Porsche.

Од изборите во 2016 година Дутерте води војна против корупцијата и криминалот во земјата.

 

Коментирај