Интернет

Facebook воведува шарени статуси

23. декември 2016 - 10:27 | И.М.

Вашиот тајмлајн на Facebook наскоро ќе стане шарен, благодарение на новата опција која доаѓа кај корисниците, а се однесува на бојата на статусите.

Социјалната мрежа неделава ја најави новата опција за текстуалните статуси, која ќе им овозможи на корисниците да ја одберат бојата на позадината на статусот што сакаат да го напишат.

Оваа опција најпрво ќе биде достапна за корисниците на Android смартфоните, велат од Facebook.

A набрзо ќе дојде и на десктоп верзијата, како и на iOS.

Опцијата за менување на бојата ќе се појави во долниот дел на прозорецот за пишување на статус.

 

Коментирај