Македонија

Филип Петровски е сменет од функцијата директор на Државен архив

27. јуни 2017 - 18:08 | Макфакс

Филип Петровски е сменет од фунцкијата директор на Државниот архив, потврдуваат од владата.

Покрај него на денешената седница на владата разрешен е и Лука Кржаловски, кој досега беше директор на Службен весник.

На седницата се разгледуваат предлози за именување на нови директори на институциите за кои предложени се Кире Петров и Мартин Костовски.
Владата треба да назначи и нови државни секретари во 14 министерства.

Коментирај