Стил

FKA Twigs ја креираше новата кампања за Nike

12. јануари 2017 - 9:07 | И.М.

Пејачката FKA Twigs ја режираше и е една од моделите на новата кампања за спортскиот бренд Nike. Таа е автор на музиката, креатор и режисер на целата кампања.

Кампањата го отсликува уникатниот алтернативен стил на оваа уметница.

За рекламата се собрани неколку модели меѓу кои танчери и атлети со уникатен имиџ и изглед, со цел да ги сруши стереотипипити за спортистите. „Станува збор за тоа што прави во фитнес опремата“, вели Твигс за кампањата.

Како бонус, таа настапува во рекламата, каде слушаме дел од нејзината најнова песна „Trust in me“:

Loading the player...

 

Коментирај