Маркетинг

15 типови на тешки клиенти за вработените во маркетинг агенција
filter

15 типови на тешки клиенти за вработените во маркетинг агенција

Ако работите во маркетинг агенција сигурно сте се сретнале со најмалку еден од овие типови на тешки клиенти со кои е речиси невозможно да се работи.
Read more
Некогаш и сега: Заштитните знаци на познатите брендови
filter

Некогаш и сега: Заштитните знаци на познатите брендови

Сѐ се менува со текот на времето, а брендовите не се исклучок.
Read more
Југословенско ретро: Девојките од компјутерските списанија
filter

Југословенско ретро: Девојките од компјутерските списанија

Računari било списание за комјутери и технологија во поранешна Југославија, кое постоело од 1984-та до 1990-та година.
Read more
Искрени слогани: Што навистина мислат луѓето за познатите брендови?
filter

Искрени слогани: Што навистина мислат луѓето за познатите брендови?

Графичкиот дизајнер Клиф Дикенс направи интересна серија на постери со искрени слогани, на кои покажува што навистина мислат луѓето за брендот кога го гледаат слоганот. Резултатите се пресмешни и прилично точни :) 
Read more
Реклами од минатото што би биле забранети денес
filter

Реклами од минатото што би биле забранети денес

Рекламите во минатото, како и општеството тогаш, биле многу поразлични од тоа што се денес.
Read more
Кога познатите брендови би произведувале неочекувани продукти
filter

Кога познатите брендови би произведувале неочекувани продукти

Креативните дизајнери низ светот имаат имагинација да смислат многу интересни, смешни и чудесни нешта. Некои од нив замислиле што би се случило кога познатите брендови би произведувале неочекувани продукти.
Read more
Креативни пакувања на производи
filter

Креативни пакувања на производи

Секојдневните производи што ги купуваме, може да имаат несекојдневни пакувања - како што ни докажуваат овие креативни решенија.
Read more
Кога логоата на брендовите би ги рефлектирале нивните производи
filter

Кога логоата на брендовите би ги рефлектирале нивните производи

Сликата може да каже илјада зборови, а брендовите може даа вредат милијарди. Но, што кога логоата вистински би ги рефлектирале производите кои ги претставуваат?
Read more