Интернет

На Twitter му се заканува забрана од ЕУ

Платформата има рок до 25 август да се усогласи со новиот закон за дезинформации на блокот.
Read more

Дали знаете како да си ја зачувате приватноста на сите ваши апликации?

Дали некогаш сте разговарале со пријател за одреден производ, а неколку часа подоцна да видите реклама за истиот производ на апликациите за социјални мрежи? Не сте единствените.
Read more

Како да проверите дали некој ви ја „хакнал“ лозинката?

Дури и ако не се сомневате дека вашите сметки се компромитирани, користете ја алатката од овој текст и проверете дали вашите податоци се меѓу 11-те милијарди компромитирани сметки.
Read more

Рекламите стигнаа и на Gmail

Никој не сака вебстраници и услуги со реклами, а рекламирањето во Gmail беше релативно незабележливо низ годините.
Read more

WhatsApp ќе им овозможи на корисниците да ги коригираат испратените пораки

WhatsApp потврди дека ќе им овозможи на своите корисници да уредуваат пораки, потег што ќе го изедначи со конкурентите како Telegram и Signal, кои ја нудат истата функција.
Read more

Рекордна казна од 1,2 милијарди евра: Meta и Facebook ја нарушиле приватноста на корисниците

Компанијата Meta е казнета со рекордна сума од 1,2 милијарди евра од Ирската комисија за заштита на податоци, водечката европска агенција која ја регулира работата на компанијата.
Read more

7 трикови како да направите Google да работи за вас

Ако Google не го наоѓа она што го сакате, направете неколку промени во вашите пребарувања и направете пребарувањето да работи за вас.
Read more

Нова измама преку Facebook – како да се заштитите?

Сајбер криминалот е во пораст, па затоа е важно да бидете свесни за типовите на онлајн измами за да не станете жртва и да не го изгубите профилот на социјалните мрежи или парите.
Read more

Монтана е првата американска држава што го забрани TikTok

Гувернерот на американската сојузна држава Монтана, Грег Џианфортеј, потпиша нацрт-закон за забрана на активностите на кинеската компанија TikTok во државата и со тоа Монтана официјално стана првата американска сојузна држава што ја забран
Read more

Google ќе ги брише профилите на Gmail кои се неактивни две години

Google ќе ја заостри својата политика во врска со неактивните Gmail профили оваа година.
Read more

Meta го реши проблемот со автоматско испраќање барања за пријателство на Facebook

Компанијата Meta успеа да ја реши грешката на социјалната мрежа Facebook поради која автоматски се испраќаа барања за пријателство кога корисниците само посетуваа било кој профил.
Read more

TikTok се наметнува како главен пребарувач на iPhone уредите

Виџетот за пребарување на TikTok сега е достапен за корисниците на iPhone, обезбедувајќи кратенка до пребарувањата.
Read more
реклама

Олово, кадмиум и арсен се пронајдени во домат и крставица на македонскиот пазар

Read more

Протече нов нацрт договор од СЗО:„Светот мора да се подготви за нова уште посмртоносна пандемија“

Read more

Трагична несреќа кај Штип со три загинати лица

Read more

Цели семејства од Македонија одат на сезонска работа во Хрватска

Read more