Софтвер

Чао засекогаш, Windows 7

Microsoft повеќе нема да испраќа безбедносни „закрпи“ за стариот оперативен систем.
Read more

Што да очекуваме на телефоните со Android во 2023 година?

Кои точно карактеристики ќе ги има Android 14 кога ќе излезе оваа година? Се надеваме дека ќе имаат барем еднa од овие.
Read more

Windows 7 и 8.1 остануваат без надградби

Оперативните системи на Microsoft, Windows 7 и Windows 8.1, од 10 јануари ќе останат без безбедносни надградби и техничка поддршка.
Read more

Вирусот Putin коси на социјалните мрежи

Истражувачите од Cyble Research and Intelligence Labs (CRIL) открија четири нови ransomware вируси - Putin Team, ScareCrow, BlueSky и Meow - кои беа изведени од протечениот изворен код на Conti ransomware.
Read more

TikTok отстранува дел од мистериозната опција што на корисниците им предлага видеа

Ако некогаш сте се запрашале зошто TikTok предложи одредено видео директно во вашиот feed, сега може да стане малку појасно зошто.
Read more

TikTok тестира хоризонтален приказ на видеата преку цел екран

Популарната социјална мрежа повторно експериментира со нови функции со цел колку што може подобро да му конкурира на YouTube.
Read more

Големо ажурирање на Windows: Поправени се скоро 50 безбедносни пропусти

На корисниците им се препорачува веднаш да го инсталираат најновото ажурирање за оперативниот систем Windows.
Read more

Apple го отвора iOS - ќе може инсталирање и надвор од App Store

На одлучноста на компанијата Apple да ја сочува „безбедноста“ на своите уреди, а во тој процес и да го задржи својот оперативен систем затворен, ѝ се приближува крајот благодарение на новиот закон на Европската Унија.
Read more

Instagram ја воведе функцијата Candid Stories

Социјалната мрежа Instagram воведе функција наречена Candid Stories за која може да се каже дека е клон на апликацијата BeReal.
Read more

WhatsApp ја добива опцијата view once за пораки, нема да има screenshot

WhatsApp моментално развива уште една безбедносна функција, а таа е поврзана со текстуалните пораки.
Read more

Apple ги зголемува цените на апликациите во App Store

Apple одлучи да им понуди на девелоперите повеќе опции за одредеување на цените на апликациите почнувајќи од напролет 2023 година.
Read more

Нова тура штетни апликации отстранети од Play Store, избришете ги ако ги имате

Аналитичарите на малициозен софтвер од рускиот производител на антивируси Dr.Web открија голем број малициозни апликации за Android во продавницата на Google Play, кои се преземени од повеќе од два милиони луѓе.<
Read more
реклама