Архитектура

Google го откри дизајнот на новото седиште во Калифорнија

5. март 2017 - 12:34 | Д.П.
Google го откри дизајнот на својот нов кампус во Калифорнија што го осмислија архитектите од фирмата  BIG и Heatherwick Studio.
 
 
Во документот со 67 страници, претставени се деталите од атрактивниот комплекс. 
 
На рендерите се гледа структура со кров налик на шатор, а според документите, просториите ќе се делат со павилјони, лабораториите, кафулињата и салите ќе бидат на приземје, додека на катовите би биле канцелариите. 
 
 
Фотонапонските соларни панели и прозорците ќе овозможуваат многу дневна светлина, а остатокот од зградата ќе биде изграден во минималистички стил со метал и стакло. 
 
 
Низ зградата ќе поминуваат „зелени патишта" околу кои ќе има продавници и кафулиња.

Коментирај