Македонија

Граѓаните ќе добиваат бесплатна правна помош

20. февруари 2018 - 19:19 | Макфакс

Владата го разгледа и утврди предлог-законот за бесплатна правна помош за граѓаните.

Целта на овој закон, како што соопшти Владата, е да се овозможи и унапреди правото на физичките лица на пристап до правдата и правичната судска заштита преку обезбедување финансиска поддршка од страна на државата.

Предлог-законот ќе биде доставен до Собранието на усвојување.

Коментирај