Македонија

Именувани шест нови директори на национални установи од културата

18. мај 2018 - 14:12 | МИА

Скопје, 18 мај 2018 (МИА) - Министерот за култура именуваше шест нови директори со редовен мандат во национални установи од областа на културата, по завршување на постапката од јавните конкурси.

Катарина Илиевска-Силјановска е именувана за директор на Театарот за деца и младинци, Ход Мифтари за директор на Центарот за култура „АСНОМ“ во Гостивар, Гордан Николов - на Музејот на Македонија, Мира Гаќина за дирекор на Музејот на современата уметност, Миќо Стојчески - на Музејот на Тетовскиот крај - Тетово и Сашо Тодоровски - именуван за директор на Центарот за култура „Трајко Прокопиев''- Куманово.

Со овие национални установи досега раководеа вршители на должноста на функцијата директор.

Коментирај