Вести

Историски успех: SpaceX ја лансираше Falcon Heavy со 24 сателити

25. јуни 2019 - 10:36 | Б.С.Б.

Компанијата SpaceX, во сопственост на Елон Маск, ја лансираше ракетата Falcon Heavy од вселенскиот центар Кенеди на Флорида.

Ракетата понесе 24 експериментални сателити во текот на едно од најтешките лансирања на ракета во историјата на компанијата.

Елон Маск успехот го објави на Twitter. Освен по лансирањето ракети и луксузните електрични автомобили, Маск е познат и по амбициозниот план да го колонизира Марс за да ја спаси човечката раса.

Коментирај