Музика

Италијански астронаут ќе биде диџеј на Ибица од вселената

13. август 2019 - 15:28 | Ф.З.

Астронаутот Лука Пармитано ќе ги забавува посетителите на крузер на Ибица со музика која ќе ја пушта директно од Интернационалната вселенска станица.

Италијанецот ќе стане првиот вселенски диџеј откако ќе им пушта музика на присутните на крузерот World Dome Club Dome кој ќе застане на Ибица.

Пред да се упати кон вселената Пармитано земал диџеј часови од Ли Шук кој има пуштано музика во безгравитациска средина.

Диџеј сет беше поставен во тренинг делот од модулот Колумбус кој го однесе Пармитано во орбитата и се спои со Интернационалната вселенска станица.

Коментирај