Вести
Сè уште сте на 4G?

Јапонија се подготвува за лансирање на 6G мрежа

21. јануари 2020 - 13:45 | М.С.

Додека светот се прилагодува на новите стандарди на 5G мрежата, а мобилните оператори произведуваат сим-картички коишто поддржуваат 5G мрежа, Јапонија оди чекор понатаму.

Јапонија се подготвува да го претстави планот за новата 6G мрежа за којашто се смета дека ќе биде завршена до 2030 година.

Јапонија ќе направи мрежа којашто ќе биде десет пати побрза од 5G мрежата.

Освен Јапонија, Јужна Кореја, Финска и Кина исто така започнаа со барање на мрежа којашто ќе биде поефикасна од 5G мрежата.

Коментирај