Филм & ТВ

„Joker“ втор викенд по ред на врвот на бокс-офисот

14. октомври 2019 - 15:36 | Б.С.Б.

Втор викенд по ред „Joker“, со заработка од 55 милиони долари, се наоѓа на врвот на листата на филмови со најдобра заработка во текот на изминатиот викенд.

Ниту најновиот „The Addams Family“ не успеа да го симне од врвот, во текот на премиерното прикажување филмот оствари заработка од 30,3 милиони долари и се најде на второто место.

На третото место е премиерата на „Gemini Man“, со заработка од 20,5 милиони долари. На четвртото место е „Abominable“ со 6,1 милиони долари, а по него следува „Downton Abbey“ со 4,9 милиони долари.

Вака изгледа целосната листа на најгледани филмови за изминатиот викенд во САД и Канада:

1. Joker – 55 милиони долари

2. The Addams Family – 30,3

3. Gemini Man – 20,5

4. Abominable – 6,1

5. Downton Abbey – 4,9

6. Hustlers – 3,8

7. Judy – 3,2

8. It: Chapter Two – 3,2

9. Jexi – 3,1

10. Ad Astra – 1,9 милиони долари.

Коментирај