Филм & ТВ

„Justice League“ се искачи на врвот на бокс-офисот

20. ноември 2017 - 10:07 | К.З.

Новиот филм на студиото Warner Bros. со силен прв викенд се искачи на врвот на бокс-офисот, заработувајќи 96 милиони, и победувајќи ја силната конкуренција.

Во еден од викендите со најголема конкуренција, новиот филм со суперхерои на Warner Bros., „Justice League“, успеа да дојде до врвот и да заработи повеќе од било кој друг филм.

На второто место се најде уште еден новитет, „Wonder“, а на третото и четвртото место се најдоа веќе добро познатите „Thor: Ragnarok“ и „Daddy’s Home 2“. Петорката од филмови кои најмногу заработија викендов ја заокружува „Murder on the Orient Express“.

Ова е целосната листа на филмови со најголема заработка:

  1. Justice League – 96 милиони долари
  2. Wonder – 27,05 милиони
  3. Thor: Ragnarok – 21,3 милиони
  4. Daddy’s Home 2 – 14,8 милиони
  5. Murder on the Orient Express – 13,8 милиони
  6. The Star – 10 милиони
  7. A Bad Moms Christmas – 6,8 милиони
  8. Lady Bird – 2,5 милиони
  9. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri – 1,1 милион
  10. Jigsaw – 1 милион

Коментирај