Каде е антиуниверзумот во кој времето тече наназад?

Научниците веруваат дека е сигурно дека постои „анти-универзум“ и дека времето во него тече наназад.

Новата претпоставка доаѓа од експерти кои ги проучуваат симетриите во природата и просторот, а сегашното истражување се однесува на основите на симетријата во природата – од кои најважни се полнежот, паритетот и времето.

Во трудот се тврди дека начинот на кој го разбираме светот и поширокиот универзум околу нас, одејќи напред во времето, исто така мора да се прошири.

Според Live Science, новото истражување неодамна прифатено за објавување во Annals of Physics сугерира дека постои комбинирана симетрија за целиот универзум.

Како што потврдуваат истражувањата, раниот универзум бил толку униформен што времето тече симетрично напред-назад.

Се тврди дека начинот на кој го разбираме светот и поширокиот универзум околу нас, движејќи се напред во времето, исто така мора да се прошири за да вклучи верзија „огледало“ што имплицира време „наназад“.

Новото истражување може да понуди и подлабоко разбирање на темната материја. Теоријата сугерира дека се работи за невидлива честичка која комуницира само со гравитација и која обезбедува спарување на електрон-неутрина, мион-неутрина и тау-неутрина (субатомски честички).

Истражувањата сугерираат дека условите во „универзумот од огледалото“, каде што времето тече наназад, би биле полни со овие спарени неутрина, кои би ја претставувале темната материја.

Се разбира, никогаш не би можеле да доживееме време кое тече наназад, дури и ако тоа дефинитивно постоело, но сепак тоа е прилично интересна теорија.

реклама

Пет автомобили кои нема да ја дочекаат 2024 година

Read more

Зошто нема расположение за секс во вашата врска?

Read more

Астро љубов: Какви бивши сте според хороскопскиот знак?

Read more

Најопасниот хотел во светот: Среде море, опкружен со ајкули

Read more

Наука

Една од најсјајните ѕвезди ќе исчезне од небото за кратко време

Read more

Нов тест на крвта открива кои органи стареат најбрзо

Read more

Анимација: Човечкото тело при имплозија

Read more

Откриено дека црната дупка во центарот на Млечниот Пат ги искривува времето и просторот

Read more
 

Гик

Една од најсјајните ѕвезди ќе исчезне од небото за кратко време

Читај повеќе
  • play_arrow

Избрани најдобрите видеоигри за 2023 година

Читај повеќе
  • play_arrow

Американците сега го имаат Roadrunner, убиецот на дронови

Читај повеќе

Нов тест на крвта открива кои органи стареат најбрзо

Читај повеќе
  • play_arrow

Кое е најгледаното видео на TikTok во 2023 година?

Читај повеќе

Honor ќе претстави три Magic6 флегшип телефони

Читај повеќе

Strava овозможи праќање на приватни пораки помеѓу корисниците

Читај повеќе

Порно сајтовите воведуваат големи промени за корисниците

Читај повеќе
  • filter

Претставен смартфонот OnePlus 12, основниот модел чини 610 долари

Читај повеќе